Ковтання жуйки не зашкодить вашому здоров'ю / Фото pixabay.com

Кожен із нас, напевно, хоча б раз у житті випадково чи свідомо ковтав жувальну гумку . І, мабуть, у багатьох виникало питання, як довго жуйка затримається в організмі і чи не нашкодить це здоров'ю. Відповідь на це питання дав професор клінічної гастроентерології Оксфордського університету у Великій Британії Саймон Тревіс, передає CNN .

Існує поширена думка, що після проковтування жуйка затримається у шлунку аж на 7 років. Професор каже, що це міф.

"Це казка старих бабусь. Я не знаю, звідки взявся цей міф - я можу тільки припустити, що це було запропоновано, бо хтось хотів заборонити своїм дітям жувати жувальну гумку", - каже Саймон Тревіс.

Видео дня

За його словами, ковтання гумки шкідливе для організму лише в тому випадку, якщо це часто робити.

"Якщо ви проковтнете жувальну гумку, вона пройде через шлунок, потрапить у кишечник і вийде незміненою. Бувають випадки, коли жувальна гумка затримується в кишечнику немовлят і навіть дітей, якщо вони багато проковтнули, а потім викликає непрохідність. Але за більш ніж 30 років я ніколи не бачив такої нагоди", - пояснив лікар.

Лікар Аарон Керролл також вважає, що ковтання жуйки не зашкодить вашому здоров'ю, але й користі від цього не буде.

Цікаві поради для вашого здоров'я

Оказывается  люди, которые пьют кофе, живут дольше и имеют более низкий риск развития диабета, болезни Паркинсона, сердечно-сосудистых заболеваний и некоторых видов рака. По крайней мере, так утверждает профессор физических упражнений и диетологии Школы общественного здравоохранения Института Милкена при Университете Джорджа Вашингтона Роб ван Дам.

Врачи назвали девять продуктов, которые ни в коем случае нельзя разогревать. В список вошли: рис, яйца, грибы, шпинат, картофель, морепродукты, курица, масло, детское питание и молоко.

Вас также могут заинтересовать новости: