Россияне на оккупированных территориях захватывают жилье и заселяют свои семьи, - ЦНС

Оккупанты в первую очередь захватывают жилье, владельцы которого выехали с захваченных территорий или были репрессированы за проукраинскую позицию.

Російські загарбники на окупованих територіях України незаконно захоплюють житло українців та перевозять туди свої сім’ї з РФ. Як повідомляє Центр національного спротиву, зафіксовано численні випадки таких злочинних дій росіян.

Зазначається, що окупанти в першу чергу захоплюють квартири та будинки, власники яких виїхали із захоплених територій, або ж були репресовані за проукраїнську позицію.

"Після цього росіяни, які служать в російських окупаційних військах або працюють на окупаційну адміністрацію, перевозять в ці квартири свої сім’ї. Це вписується в загальну російську політику по зміні демографічного складу тимчасово окупованих територій", - йдеться в повідомленні.

Водночас у ЦНС наголошують, що після звільнення території захоплене росіянами майно буде повернено законним власникам. А на загарбників чекає  покарання за злочини, скоєні проти українського народу.