Данилюк нагадав про санкції проти російських сайтів / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк звернув увагу уряду, Служби безпеки та Національного банку щодо необхідності неухильного додержання санкцій щодо соціальних мереж РФ в Україні та моніторингу їхньої ефективності.

Читайте такожУ РНБО хочуть зняти гриф таємності з оборонних закупівель

Про це повідомляє прес-служба апарату РНБО.

Відео дня

Зазначається, що, у зв'язку зі збільшенням кількості повідомлень про вірогідне скасування санкцій, застосованих щодо російських соціальних мереж на території України, апарат РНБО вважає за необхідне пояснити механізми застосування, скасування, внесення змін та контролю за виконанням санкційних обмежень.

Зокрема, відповідно до закону «Про санкції», рішення з питань застосування, скасування або внесення змін до санкцій ухвалюються РНБО виключно на підставі пропозицій Верховної Ради, президента, Кабінету міністрів, Служби безпеки України та Національного банку.

Крім того, в Раді нацбезпеки та оборони зауважують, що реалізацію та моніторинг ефективності введених у дію указами президента санкцій, відповідно до рішень РНБО, здійснює Кабмін разом із СБУ та Нацбанком.

«Реагуючи на ситуацію, що склалася в інформаційному полі, Олександр Данилюк у порядку контролю за виконанням рішень РНБО звернув увагу зазначених державних органів на необхідність забезпечення неухильного додержання санкцій та моніторингу їхньої ефективності до завершення терміну їхньої дії або скасування в установленому законом порядку», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 15 травня 2017 року п'ятий президент Петро Порошенко підписав указ про продовження на рік санкцій проти Росії, згідно з яким в Україні заблоковано доступ до російських соціальних мереж «ВКонтакте», «Однокласники», ресурсів Yandex, а також заборонено використання бухгалтерського програмного продукту «1С». Доступ до російських соціальних мереж обмежено у зв'язку з блокуванням усіх ресурсів сервісу Mail.Ru Group. Під дію санкцій підпадають сайти антивірусних компаній «Лаборатория Касперского» і DrWeb.