Головнокомандувач ЗСУ розповів, як в нашій державі використовують турецькі безпілотники Bayraktar / ілюстративне фото УНІАН

Головнокомандувач Збройних сил України – генерал-лейтенант Валерій Залужний, назвав застарілою інформацію про те, що куплені в Туреччині бойові безпілотники Bayraktar перебувають на складах.

Про це він сказав в ексклюзивному інтерв’ю "Радіо Свобода".

"Станом на зараз "Байрактари" знаходяться там, де й потрібно бути, і там, де їм більш за все необхідно бути. Тому на складах їх немає на сьогодні жодного. Вони розосереджені по аеродромах і виконують завдання, у тому числі бойові", – сказав Залужний.

Відео дня

Читайте такожВрахували досвід Нагірного Карабаху: ЗСУ провели унікальні навчання з використанням Bayraktar і JavelinНа уточнювальне запитання, чи на лінії фронту вони теж можуть бути, головнокомандувач відповів: "Там, де треба".

Україна отримала турецькі безпілотники у 2019 році, і їх почали випробовувати.

Нагадаємо, 9 вересня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що в Україні з'явиться завод з виробництва турецьких безпілотників Bayraktar

Очільник Міністерства закордонних справ України також сказав, що наша країна та Туреччина мають проект, який стосується виробництва кораблів для Військово-морських сил української держави.

Вас можуть зацікавити такі новини: