У Білорусі почалися сутички з міліцією / TUT.BY

Білоруські ЗМІ повідомляють, що в різних містах почалися зіткнення з міліцією і силовиками.

У Мінську ОМОН затримував людей біля дільниці для голосування в Веснянці і біля готелю «Планета». Кілька сотень людей вийшли на проїжджу частину проспекту Переможців. Співробітники ДАІ намагалися відтіснити перехожих на тротуар. Очевидці кажуть, що силовики використовують світлошумові гранати, повідомляє видання TUT.BY.

Читайте такожУ центрі Мінська спалахнулі протести: Почалися сутички, ОМОН застосували світлошумові гранати (фото, відео)

Відео дня

Люди кричать: «Іди!», «Наш дім - Білорусь!». Гул стоїть по всьому проспекту.

У Гродно силовики затримують всіх без розбору. У Могильові розігнали людей, які зібралися в центрі.

У Вітебську міліція перекрила площу Перемоги. Людям дозволяють її перетинати, але як тільки хтось зупиняється, відразу підходять міліціонери і просять покинути її. Біля площі були три автозаки, один вже поїхав, кореспонденти бачили, як туди заводили людей.

У Бресті біля опорного пункту на проспекті Машерова, 50 силовиків вишикувалися в лінію на тротуарі, за ними стоять мікроавтобуси, автозаки, співробітники міліції. Люди заповнили все перехрестя Машерова і Радянської й кричать: «Міліція з народом». Громадяни стали у стрій навпроти співробітників зі щитами. Через кілька хвилин жорстко затримали 10 осіб.

Читачі продовжують повідомляти про розгони людей, які зібралися біля виборчих дільниць.

Як повідомляв раніше УНІАН, 9 серпня, в Білорусі проходять президентські вибори. Дострокове голосування почалося ще 4 числа. Голосування закінчилося о 20:00.

Кандидатами в президенти зареєстрували 5 претендентів. У передвиборчий тиждень по всій країні проходили багатотисячні протести. Чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка опозиція звинувачує в переслідуванні опонентів. Він заявляє про недопущення "майдану".

На президентський пост, крім нинішнього глави держави Олександра Лукашенка, претендують Світлана Тихановська, дружина політв'язня Сергія Тихановського, екс-депутат нижньої палати парламенту Анна Канопацька, співголова громадського руху "Говори правду" Андрій Дмитрієв і глава партії "Білоруська соціал-демократична Грамада" Сергій Черечень.

Олександр Лукашенко править країною вже 26 років і може бути переобраний на шостий президентський термін. За результатами національного екзит-полу чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко набирає на виборах 79,7% голосів виборців.