Борис Джонсон / REUTERS

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон переведений у відділення інтенсивної терапії лікарні через коронавірус.

За повідомленнями, стан здоров'я прем'єр-міністра погіршився в останні години, після чого лікарі вирішили перемістити його ближче до апаратів штучного дихання, пише BBC.

На його прохання заміняти його на прем'єрській посаді буде міністр закордонних справ Домінік Рааб.

Відео дня

Прес-секретар прем'єра повідомив, що Джонсону надається чудова медична допомога.

Читайте такожКоролева Єлизавета II звернулася до британців із посланням через коронавірус (відео)

Лише кілька годин тому Борис Джонсон повідомив, що бадьорий духом і продовжує керувати роботою уряду. У себе в "Твіттері" він написав, що підтримує зв'язок зі своєю командою, продовжуючи спільну роботу по боротьбі з вірусом і піклуючись про те, щоб всі були в безпеці.

Джонсон також подякував співробітникам національної системи охорони здоров'я, що піклуються про нього та інших пацієнтів, за блискучу роботу. "Ви - найкраще, що є в Британії", - написав він.

Тим часом, кількість смертей у зв'язку з коронавірусом у Британії зросло до 5373. За останню добу від ускладнень, пов'язаних із вірусом, померло 439 осіб.

На цей час зареєстровано 51 608 підтверджених випадків захворювання.

Як повідомляв УНІАН, у неділю, 5 квітня, 55-річного Джонсона помістили в лікарню Святого Томи із вираженими симптомами коронавірусної інфекції.

27 березня стало відомо, що у Бориса Джонсона діагностували коронавірус.

У випадку фізичної нездатності Джонсона виконувати обов'язки глави уряду ці функції перейдуть до міністра закордонних справ Домініку Рааба.