Ілюстрація / REUTERS

Представниця МЗС Росії Марія Захарова вважає, що Об'єднана слідча група (JIT), яка розслідує катастрофу рейсу MH17, нібито «підганяє матеріали» під дане рішення.

Про це повідомляє російське державне агентство ТАСС.

"Публікація якихось матеріалів, частина з яких одразу виявляється фальшивкою, частина з яких не підтверджена. Ми вже це проходили не раз", - сказала вона.

Відео дня

На думку Захарової, вирок "було винесено відразу", а розслідування це нібито "підгонка матеріалів, які б з точки зору тієї групи свідчили на користь обраної тактики звинувачення".

Читайте такожСправа MH17: JIT опублікувала записи прослуховування, в яких фігурують Шойгу і Сурков

Раніше об'єднана слідча група з розслідування катастрофи рейса МН17 оприлюднила нові записи перехоплених розмов бойовиків «ДНР», які свідчать про контроль Росії на окупованому Донбасі.

Катастрофа малайзійського Boeing сталася 17 липня 2014 року. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту. У серпні 2014 року було створено Міжнародну слідчу групу, до якої увійшли представники Росії. У липні 2015 року Росія заблокувала в Раді Безпеки ООН пропозицію створити міжнародний трибунал з розслідування аварії MH17.

У 2016 році Міжнародна слідча група офіційно оприлюднила результати розслідування катастрофи Boeing Малазійських авіаліній рейсу МН17, згідно з якими літак збили з ЗРК Бук, який доставили на Донбас з території Росії.