Елтон Джон / REUTERS

Російські компанії вирізали з біографічного фільму "Рокетмен", який розповідає про життя співака Елтона Джона, всі сцени, в яких чоловіки цілуються чи займаються сексом. Вчинок пояснили тим, що у Росії діє закон, який забороняє "гомосексуальну пропаганду".

Як пише The Guardian, всього зі стрічки було видалено близько п'яти хвилин відео з метою применшити сексуальну орієнтацію Елтона Джона. Хоча для російської аудиторії він лишається одним з найбільш відомих гомосексуальних виконавців у світі.

Читайте такожЕлтон Джон знявся у проникливій різдвяній рекламі (відео)

Відео дня

Про порізану версію "Рокетмена" для російських глядачів повідомив журналіст Антон Долін, який подивився стрічку під час вчорашньої прем'єри.

"Всі сцени з поцілунками, сексом чи оральним сексом між чоловіками були вирізані. Найогидніше те, що фінальний титр був видалений теж", - написав він у Facebook.

В кінці оригіналу сказано, що Елтон Джон живе зі своїм чоловіком , і вони виховують дитину разом. У російський верісї ж говорять, що співак заснував фонд проти СНІД і продовжує працювати зі своїм музичним партнером.

Читайте такожЕлтон Джон йде зі сцени: топ-10 кращих пісень (відео)

Сам Елтон Джон нещодавно теж оцінив фільм "Рокетмен" і навіть покритикував його за недостатню увагу до його сексуальності.

"Деякі студії хотіли применшити значення сексу і наркотиків, щоб фільм отримав потрібний рейтинг PG-13. Але я жив зовсім не таким життям. Я не хотів, щоб фільм був напакований наркотиками і сексом. Але щоб все було справедливо. Всі знають, що у 70-80-х роках у мене було багато і одного, й іншого. Тому немає ніякого сенсу робити кіно, в якому після кожного концерту я тихо собі йду в готельний номер зі склянкою теплого молока і Біблією", - зауважив співак.