Протести у Мінську спалахнули ввечері 9 серпня / фото REUTERS

У Кабінеті міністрів роз’яснили, чи робитиме Україна винятки для іноземців, які хочуть в’їхати на територію країни до кінця вересня.

Читайте такожВ Німеччині запускають морські круїзи в "нікуди"

Про це у коментарі РБК Україна повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов.

Відео дня

Він нагадав, що Зеленський просив, щоб громадянам Білорусі спростили в’їзд на період дії карантинних обмежень на кордоні.

«У нас було доручення президента про підтримку громадян Білорусі у випадку їхнього звернення на перебування в Україні. Я думаю, що в рамках закону рішення про пропуск громадян може ухвалювати керівник Держприкордонслужби у випадку, якщо таке звернення надійде», – пояснив Немчинов.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підтвердив наявність такого винятку у постанові.

Уряд закрив кордон країни до кінця вересня у зв’язку зі зростанням кількості нових інфікованих COVID-19 у світі. Водночас іноземці, які мають посвідчення на проживання в Україні, можуть перетинати кордон й надалі.

Карантин в Україні: що відомо

  • Сьогодні Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 1 листопада.
  • З 1 серпня адаптивний карантин в Україні передбачає поділ усіх регіонів на чотири зони - "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону", залежно від епідеміологічної ситуації в кожному окремо взятому.
  • У кожній з епідеміологічних зон встановили різні карантинні обмеження. Найм'якші - в "зеленій" зоні, найбільш жорсткі заборони очікують регіони "червоної" зони.