20 лютого в Нових Санжарах місцеві жителі протестували проти прибуття евакуйованих із Китаю українців / REUTERS

Житель Нових Санжар вибачився перед працівниками поліції за публічні образи під час акції протесту.

Як повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України, 20 лютого під час акції протесту жителів Нових Санжар один із чоловіків нецензурно висловлювався, принижуючи честь і гідність правоохоронців.

Лайливі слова чоловік адресував поліцейському - бойовому офіцерові, нагородженому кількома найвищими відзнаками.

Відео дня

Працівники внутрішньої безпеки Нацполіції та обласного главку встановили особу порушника. 38-річний житель смт. Нові Санжари, раніше судимий за дезертирство, зізнався, що був присутній на заходах у стані алкогольного сп’яніння і поводився неадекватно під час спілкування з поліцейськими.

Читайте такожПривозив алкоголь мітингарям: стало відомо про затримання провокатора у Нових Санжарах (відео)

Найпринизливіші фрази чоловік адресував співробітнику поліції, яким є учасником бойових дій. Олександр Нетребко- у зоні АТО - позивний "Сокіл", заступник командира 1-го батальйону 79-ї бригади. Отримав два бойові поранення. Нагороджений орденами Богдана Хмельницького ІІІ та ІІ ступенів, орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Нині він - співробітник Департаменту патрульної поліції НПУ.

Правопорушник вибачився за свою ганебну поведінку.

Працівники поліції склали стосовно порушника протокол за ст. 173 (Дрібне хуліганство) КУпАП.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого в Нових Санжарах Полтавської області місцеві жителі протестували проти прибуття до медичного центру МВС, розташованого в їхньому населеному пункті, евакуйованих із Китаю громадян України та іноземців.

Протестувальники перекривали дорогу, кидали каміння в автобуси з евакуйованими громадянами. Під час протистоянь 9 правоохоронців отримали поранення.

Поліція відкрила два кримінальних провадження - за фактом масових заворушень і насильства по відношенню до правоохоронців.

21 лютого поліція відпустила 23 із 24 найбільш агресивних осіб, затриманих під час протестів, одну людину залишили під вартою.

Сьогодні, 22 лютого, суд у Полтаві обрав підозрюваному в наїзді на нацгвардійців у Нових Санжарах Володимиру Сіренку запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту строком на 2 місяці.