Левін просив відпустити його під домашній арешт / фото flagman.bg

Підозрюваного до причетності вбивства активістки Катерини Гандзюк Олексія Левіна заарештували на 40 днів рішенням суду в болгарському Бургасі.

Про це повідомляє Flagman.

Левін просив у суду суд про домашній арешт з електронним браслетом. Він заявив, що у нього серйозна проблема зі здоров’ям - 4 операції на серці, які йому робили в Україні, але не вдалося довести це, обґрунтувавши, що його медична карта зникла при затриманні поліцією в п'ятницю ввечері.

Відео дня

Районна прокуратура наполягала на тому, щоб він залишився під вартою до моменту його екстрадиції в Україну, де йому загрожує до 10 років ув’язнення за такий злочин.

Зрештою суд став на бік прокурорів. 

Читайте такожЗмінив зовнішність: болгарська поліція розкрила деталі затримання Левіна, якого підозрюють в організації нападу на Гандзюк

Довідка УНІАН. Громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла.

6 червня 2019 року виконавців злочину було засуджено. організатора виконання замаху на вбивство Гандзюк Сергія Торбіна засуджено до 6 років і 6 місяців позбавлення волі. Виконавець злочину Микита Грабчук отримав 6 років в'язниці. Обвинувачені в пособництві Володимир Васянович та Віктор Горбунов засуджені до 4 і 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину В'ячеслав Вишневський отримав 4 роки ув'язнення.

Також у справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін (перебуває у міжнародному розшуку), голова Херсонської облради Владислав Мангер і Павловський - колишній помічник народного депутата від "БПП" Миколи Паламарчука.

Крім того, громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук.