В Миколаєві з'явиться "синя рука", що минулої осені здивувала киян / Facebbok. Платформа MY ART

Скульптура Middle Way румунського скульптора Богдана Раца, яка протягом декількох місяців стояла на бульварі Шевченка в Києві, буде встановлена в Миколаєві.  

Читайте такожУ Харкові з'явився академік Вернадський з оригінальним рецептом борщу (фоторепортаж)

Про це у Facebook повідомила «платформа MY ART». Зазначається, що скульптура їде до міста в рамках реалізації міжнародного мистецького проекту «Moving Monuments/Пам’ятники, що рухаються».

Відео дня

Зазначається, що арт-об’єкт символізує дружбу і спілкування. Скульптура постійно мандрує в різних дипломатичних і культурних контекстах, та була розташована на центральних громадських просторах по різних містах Європи.

У 2014 році вона стояла у британському Ліверпулі. У 2016 – в місті Бая-Маре, Румунія. . В 2017 році - в місті Кашкайш, Португалія. У 2018 році - перед Будинком Музики в Порту, Португалія, та у Києві.

Вже цього літа до переліку цих міст приєднається й Миколаїв, об’єкт буде встановлено на набережній нещодавно відреставрованого «*8Причалу». Урочисте відкриття скульптури відбудеться 20 серпня.

8 серпня повідомлялось, що у центрі Києва на бульварі Шевченка демонтували арт-об'єкт Middle Way у вигляді гігантської синьої руки. Об’єкт встановили в столиці 27 вересня 2018 року, замість поваленого пам'ятника Леніну.