Ілюстрація / REUTERS

Відеохостинг YouTube планує створити окремий проект для дитячого контенту, який буде називатися YouTube Kids.

Як пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела, автори ідеї вважають, що це дозволить захистити юних користувачів від роликів сумнівного змісту, передає РБК.

Ідея створити окремий YouTube для дітей може бути дуже ризикованою, оскільки подібний контент дуже популярний на відеохостингу і залучає гроші рекламодавців. Проте в керівництві компанії погодилися з критикою тих користувачів, які кажуть, що діти дуже часто отримують доступ до роликів, які їм дивитися не належить.

Відео дня

Читайте такожYouTube заборонив небезпечні для життя пранки та ігри

Ще одним варіантом обмеження доступу дітей до дорослого контенту є зміна звичайних налаштуваннях YouTube. Зараз після перегляду одного відео користувач автоматично перемикається на наступний відповідно до системи рекомендацій відеохостингу. В цьому випадку є варіант, що юний глядач побачить ролик, який може виявитися "шкідливими", відзначає WSJ.

В YouTube підкреслюють, що на тлі зростаючої популярності відеохостингу в компанії замислюються про те, як поліпшити якість контенту, в тому числі і в питанні "роликів для дітей", повідомила офіційний представник компанії. При цьому в YouTube конкретні зміни не коментують. Там пояснюють, що мова йде про внутрішню політику компанії.

WSJ зазначає, що можливим приводом для зміни внутрішньої політики YouTube став позов групи адвокатів, які заявили, що відеохостинг розміщував ролики, не повідомляючи в них про "небезпеку" контенту для неповнолітніх. За однією з версій, YouTube Kids створюється саме для того, щоб уникнути судового процесу, пише газета.

Раніше повідомлялося, що YouTube влаштує масову чистку відео, які заперечують існування Голокосту, виправдовують насильство в школі та розпалюють ненависть.