Половина людства має доступ до інтернету / fotokanal.com

Певні частини світу не будуть мати доступу до інтернету впродовж ще кількох наступних десятиліть, якщо не буде значних міжнародних зусиль з покращення освіти, інтернет-грамотності і побудови інфраструктури для широкосмугового доступу.

Як пише The Guardian, половина людства вже користується мережею. Але через брак спеціалістів й інвестицій ООН не зможе досягти мети і добитися глобального підключення. В організації вважають, що якщо 90% людства зможуть виходити онлайн, це буде означати, що глобальне підключення встановлене. Але експерти вважаються, що це станеться не раніше 2050 року, а може і пізніше.

Читайте такожЕксперти розповіли про терміни запуску 5G в Україні

Відео дня

Похмура оцінка відображає серйозний цифровий розкол, який виник між тими, хто користується благами інтернету щодня і тими, кому бракує навичок і грошей для підключення чи у їхньому регіоні просто не існує ніякого інтернету.

"Не повинно бути жодних ілюзій, що ми якось зможемо магічним чином підключити всіх на світі до інтернету", - сказав виконавчий директор World Wide Web Foundation Адріан Ловетт.

На його думку, той факт, що половина людства не має доступу до мережі, створить серйозні проблеми у майбутньому.

Читайте такожSpaceX залучить 500 мільйонів доларів для супутникового інтернету - ЗМІ

"Якщо хтось не має підключення в той час, як більшість мешканців планети мають, відбувається маргіналізація таких людей. І не виключено, що вона буде більш важкою і суворою, ніж всі попередні випадки", - додав він.