Дивіться відео з 52:14

Президент Володимир Зеленський особисто зателефонував голові "Укрексімбанку" Євгену Мецгеру після того, як бізнесмени Хмельницької області повідомили йому про труднощі з реструктуризацією власних кредитів.

Відео дня

Це відбулося 3 червня під час робочої зустрічі президента з бізнесом на Хмельниччині, пише ТСН.

Читайте такожЗеленський відвідав кафе у Хмельницькому - у мережі гадають, чи не порушив заклад карантинні обмеження (фото)

За словами підприємців, вони протягом місяця намагалися реструктуризувати кредиту, спілкуючись з членами правління банку. Після першої телефонної розмови членів делегації президента з Мецгером той пообіцяв, що питання вирішить керівник філії в Хмельницькому Тетяна Лундишева. Але ця відповідь не влаштувала бізнесменів.

Тоді Зеленський вирішив особисто зателефонував Мецгеру. "Люди скаржаться, що ви не видаєте жодних кредитів. А також на те, що банк не надає відтермінування сплати тіла кредиту. Навіщо ти відправляєш їх до Лундишевої, якщо бізнесмени не можуть вирішити питання в Києві? Женю, послухай мене, тут не питання однієї компанії, це різні компанії. Отже, це відбувається у вас у всій країні. Це глобально вирішуєте ви", - сказав Зеленський.

"...У вас немає рішення в банківській системі, що ви даєте людям відтермінування, наприклад, на рік. Коли ви це зробите і скомунікуєте із суспільством, питання виникати не будуть. Будь ласка, прийміть таке рішення, щоб люди могли погасити кредити через рік. У них зараз немає грошей через коронавірус", - додав президент.

Раніше в прес-службі президента України показали, як у Хмельницькій області зустрічали Зеленського.