У Тернополі відмовилися посилювати карантин / фото realno.te.ua

Міська рада включеного до "червоної зони" карантину Тернополя відмовляється зупинити громадський транспорт та закрити заклади.

Відповідне рішення депутати ухвалили під час позачергової сесії, пише "Тернопіль 1".

Читайте такожТернопіль відмовився виконувати вимоги "червоної" зони карантину: журналісти розповіли, як живе місто

За словами мера Сергія Надала, підприємці можуть продовжувати свою роботу, а на кожен складений протокол поліції їм забезпечать юридичний супровід для оскарження в суді. На першому поверсі міської ради навіть планують відкрити спеціальний пункт для консультацій з цього приводу.

Під час засідання міські обранці одноголосно підтримали звернення до Кабміну із вимогою перевести Тернопіль до "помаранчевої зони" захворюваності.

На думку представників відділу охорони здоров’я, Тернопіль помилково включили до "червоної зони", оскільки кількість тестувань на 100 тисяч населення у місті сягає 83,6, коли норма 24, а лабораторний центр за добу проводить 184 ПЛР-тестів.

У тернопільських медзакладах нині перебуває 51 людина із підтвердженим COVID-19, а на амбулаторному лікуванні - понад 500 пацієнтів. Також в Тернополі один із найнижчих показників смертності від коронавірусу - 0,3%. 

Окрім того, депутати написали звернення з вимогою відставки чинного уряду через "невиконання обов’язків".

Зазначається, що обмеження "червоної зони" поки вплинули лише на залізничне сполучення, а тому депутати міськради звернулися до міністра інфраструктури Владислава Криклія із проханням відновити зупинку потягів на станції "Тернопіль".

Як повідомляв УНІАН раніше, у Тернополі пасажири потяга зчинили бунт - вимагали його зупинити у місті попри карантинну заборону.

Як відомо, з 1 серпня в Україні запрацювали нові правила адаптивного карантину, який було продовжено до 31 серпня. Всі регіони поділено на зелену, жовту, помаранчеву і червону зони за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

З понеділка, 3 серпня, червону зону встановлено у Луцьку, Тернополі та Кіцманському районі Чернівецької області. Зокрема, у цій зоні забороняється робота громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів. У Луцьку та Тернополі тимчасово скасовано зупинку низки поїздів далекого сполучення.