Раніше в ОП попередили про можливість суду з журналістами / УНІАН

Журналісти програми "Схеми" прокоментували реакцію від Офісу президента на розслідування щодо одночасного перебування в Омані Володимира Зеленського та керівника Радбезу Росії Миколи Патрушева.

Про це йдеться в заяві редакції, опублікованій ввечері у п'ятницю.

Коментуючи можливий позов до суду від ОП, журналісти зазначили, що "чекають на цей документ".

Відео дня

"Якщо ж у ОП хочуть спростувати зустріч Патрушева та Зеленського – то, по-перше, у матеріалі немає тверджень про те, що така зустріч відбулася. По-друге, позиція Офісу президента була повною мірою представлена у сюжеті", - заявляють журналісти.

Редакція також стверджує, що Офіс президента "не договорював, приховував та навіть, свідомо чи ні, дезінформував суспільство" щодо поїздки глави держави до Оману.

"Навіть така, здавалось би, дрібниця як президентський штандарт на Банковій, який був піднятий. Що мало сигналізувати громадянам про присутність глави держави в межах країни. Хоча він був за кордоном", - йдеться в заяві.

Читайте такожУ НАЗК почали перевірку Зеленського: не вніс поїздку в Оман в декларацію

Оприлюднену у своєму дослідженні інформацію журналісти оцінюють як суспільно важливу.

"Також через вихід нашого матеріалу Офіс президента дозволив собі зробити публічний сигнал-застереження Суспільному мовнику, що важко тлумачити інакше, аніж тиск та втручання в редакційні справи. Держава справді фінансує Суспільного мовника. Держава – тобто громадяни України, а не конкретний президент, Кабмін чи Верховна Рада. І тому, коли конкретному президенту, міністру чи депутату не подобається, що транслює Суспільний мовник, це не означає, що він має право на нього публічно тиснути", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 5 січня в Офісі президента заявили, що Зеленський перебував в Омані, де у нього були заплановані зустрічі на найвищому рівні. В ОПУ зауважили, що до Оману Зеленський відбув разом з родиною рейсовим літаком за власні кошти.

13 лютого було оприлюднено розслідування програми "Схеми: корупція в деталях", в якому стверджувалось, що чартерний літак, на якому Зеленський 8 січня терміново повертався з Оману до Києва, нібито раніше прилетів в Оман з Москви. На цьому літаку, за даними журналістів, які посилались на "інформацію з публічних онлайн-сервісів відстеження повітряних суден", в Оман прибув секретар Ради безпеки РФ Патрушев.