Гончарук запустив щотижневий відеоблог "Чашка прем'єра" / фото УНІАН

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук запустив відеоблог (влог) з назвою "Чашка прем'єра".

Його перший випуск опублікований на його офіційній сторінці в Facebook.

"Кожну неділю я буду записувати невелике відео, де буду розповідати про все, що сталося за тиждень. І бонус - буду відповідати на ваші коментарі у мене на сторінках", - йдеться в опублікованому повідомленні.

Відео дня

Читайте такожМайже 70% українців считают, що засідання уряду мають бути відкритими для ЗМІ

За словами Гончарука, основна мета блогу – давати оперативну відповідь на всі незрозумілі і складні питання. Відкритість влади – це те, чого завжди не вистачало в Україні, вважає прем'єр.

У першому випуску прем'єр заявив про початок роботи Міністерства цифрової трансформації, в якому займуться ліквідацією паперового документообігу. Гончарук повідомив про початок підготовки до опалювального сезону, прокоментував ухвалення закону про касові апарати і відповів на кілька запитань користувачів Фейсбук і Твіттер.

Також він розповів про запуск сайту career.gov.ua, на якому будуть розміщуватися вакансії на роботу, і анонсував звільнення корупціонерів і неефективних чиновників.

У кінці він зізнався, що є футбольним уболівальником.

Раніше влоги на посаді прем'єр-міністра практикував Арсеній Яценюк в 2015-16 роках. Його так звані "десятихвилинки" виходили на телебаченні.