Зеленський розкритикував Боня через ситуацію із місцевим аеропортом / фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський звільнив В’ячеслава Боня від тимчасового виконання обов’язків голови Миколаївської обласної державної адміністрації.

Про це йдеться в розміщеному на сайті глави держави указі президента №603/2019.

Читайте такожКоманда Зеленського оголосила конкурси на посади голів райдержадміністрацій

Відео дня

Указ глави держави датовано 19 серпня.

Як повідомляв УНІАН, 17 липня Зеленський запропонував в.о. голови Миколаївської ОДА Боню написати заяву про звільнення. Про це президент заявив під час ознайомлення з інфраструктурою та умовами функціонування Миколаївського міжнародного аеропорту.

Зеленський зазначив, що з ремонтом аеропорту склалася дивна ситуація, яка викликає багато запитань. За його словами, це стосується ефективності використання коштів.

Президент поцікавився у гендиректора аеропорту Федора Барни, скільки треба коштів і які строки добудови, який пасажиропотік. Керівник летовища розповів, що останніми були чартерні польоти в липні, а регулярні рейси не виконуються, зокрема через брак диспетчерів. Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк відповів, що диспетчерів не направляють саме через відсутність завантаження і чітких графіків регулярного авіасполучення. Президент звернувся з проханням направити диспетчерів на певний період – для експерименту, а гендиректор аеропорту має забезпечити авіаперевізників.

Присутні журналісти та активісти закликали президента допомогти, щоб було проведено розслідування щодо використання коштів на ремонт летовища. Крім того, наголошувалося, що в області є проблема з криміналітетом, рейдерськими захопленнями, корупцією тощо.

"Ви робите такий вираз обличчя, наче ви ні до чого і вперше прийшли. Чому ви до людей ставитесь, як до скотів?... Усі кажуть, що Миколаїв є бандитським містом. Це нормально? Чиновники поводяться, як бандити", – звернувся до присутніх миколаївських чиновників Зеленський.

Глава держави тоді повідомив, що шукають кандидатуру на посаду голови Миколаївської ОДА, та закликав активістів запропонувати, кого вони хотіли би бачити очільником облдержадміністрації.