Рабинович указал неправдивые данные в декларации за 2015 год / фото УНИАН

Національне агентство з питань запобігання корупції передало Національному антикорупційному бюро України висновок щодо надання неповної інформації народним депутатом Вадимом Рабіновичем в електронній декларації.

Як повідомляє прес-служба НАЗК, Рабінович вказав не повну інформацію щодо прав власності у статутному капіталі ТОВ «Ньюс Нетворк».

"Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило та направило до НАБУ обґрунтований висновок за результатами повної перевірки декларації за 2015 рік (виправленої), поданої народним депутатом України Рабіновичем Вадимом Зіновійовичем", - йдеться у повідомленні.

Видео дня

Читайте такжеЭлитные авто и миллионные прибыли: журналисты показали, как обогатились министры за год (инфографика)

Зокрема, було встановлено, що "депутат зазначив у декларації інформацію про належні йому на праві власності 50% корпоративних прав у статутному капіталі ТОВ «Ньюс Нетворк», тоді як на кінець звітного періоду він був власником 100% компанії".

В антикорупційному відомстві зазначили, що "вартість не вказаної частки статутного капіталу становить 600 тис. грн".

Також нагадується, що відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб передбачена статтею 366-1 Кримінального кодексу України.

В НАЗК заявляють, що затвердження обґрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.