У Twitter був запущений хештег #BoycottMulan / фото: Disney

Протестувальники в Гонконзі закликали бойкотувати новий фільм «Мулан» від Disney, так як виконавиця головної ролі Лю Іфей публічно підтримала бік влади у протестах.

Про це повідомляє СNN.

«Я підтримую поліцію Гонконгу. Тепер можете нападати на мене. Яка ганьба для Гонконгу», - написала Іфей в китайській соціальній мережі Weibo. До запису Лю прикріпила посилання на матеріал проурядового ресурсу «Женьмінь жибао».

Відео дня

Після цього в Twitter був запущений хештег #BoycottMulan. Користувачі соцмережі актрису звинуватили в підтримці жорстокості поліції і нагадали, що Іфей - громадянка США. У той же час у Weibo Лю підтримали: її пост зібрав понад 70 тисяч лайків.

#BoycottMulan

A post shared by Chris Chappell (@chinauncensored) on

«Подивіться, як поліція Гонконгу поводилася з жінками, що протестували. Ганьба Лю Іфей, виконавиці ролі Мулан, яка повинна показати силу жінок. Але вона не стоїть поряд з ними, а замість цього підтримує поліцію Гонконгу, ганьба їй», - йдеться в повідомленні.

«Це жінка-парамедик. Вона була підстрелена поліцейськими і назавжди позбулася ока», - пишуть користувачі соцмереж.

Як повідомляв УНІАН, масові протести в Гонконзі тривають з початку червня. Мітингувальники виступають проти ініційованого місцевою владою законопроекту, який ставить за мету налагодити механізм видачі з Гонконгу материковому Китаю для судового переслідування осіб, підозрюваних у порушенні законів КНР або тих, які перебувають у розшуку.

Під тиском громадськості голова місцевої адміністрації Керрі Лам зняла законопроект з порядку денного, але це не зупинило хвилю антиурядових протестів. Під час протестних акцій поліція неодноразово застосовувала сльозогінний газ проти їхніх учасників.

Тижні запеклих протестів занурили Гонконг у найсерйознішу політичну кризу за останні десятиліття, кинувши серйозний виклик центральному уряду в Пекіні.