Найчастіше йшов на вбивство дракон Дрогон / фото Entertainment

Видання The Washington Post опублікувало ілюстрований гід про всіх померлих персонажів серіалу «Гра престолів». У шоу загинули 6887 героїв.

Найбільш жорстоким виявився фінальний восьмий сезон. У ньому нарахували 4548 трупів. Загибель Дейенеріс Таргаріен визнали найбільш важливою в сезоні. Крім того, відзначили таких першорядних героїв, як Серсея і Джеймі Ланністери, Еурон Грейджой, Джорах Мормонт, Мелісандра, Варіс, Теона Грейджой, Міссандея, Король Ночі, Сандор Кліган, дракони Рейгаль і Візеріон. В останніх серіях також вбили майже дві тисячі білих ходоків і 720 коней.

Відео дня

Читайте такожВсі головні новини «Грі престолів» показали в півторахвилинному кліпі (відео)

Найменше смертей показали в першому сезоні — їх було 59. Серед найбільш яскравих загиблих героїв виділили Неда Старка, кхала Дрого, Роберта Баратеона і Візеріса Таргарієна.

Найчастіше йшли на вбивство дракон Дрогон (1426 жертв), Арья Старк (1278 жертв), дракон Рейгал (273 жертви), Серсея Ланністер (199 жертв) і Джон Сноу (112 жертв). Більшість героїв гинули в Вінтерфеллі (3709 смертей), Королівській Гавані (1357 смертей) і під час сутичок за Стіною (1092 смерті).

Автори гіда також назвали найжорстокіші битви серіалу. Найбільше людей загинули в битві за Вінтерфелл (3512 смертей), під час спалення Дейенеріс Королівської Гавані (1020 смертей) і в ході спроби зловити одного з білих ходоків для Серсеї (849 смертей).