Учитель накричала на дитину через українську мову / фото ua.depositphotos.com

У мережі розповіли, як минулого тижня в одній з одеських шкіл вчителька малювання накинулася на україномовну дитину за те, що та забула альбом та відповіла педагогу українською.

Читайте такожПід Києвом восьмирічний хлопчик намагався викинутись з вікна школи

Після цього вчителька почала принижувати дитину. Запис розмови в класі опублікували на сторінці "Батьки SOS" у Facebook.

"Жодну дитину в класі вона так не сварила, а тут ще й зманіпулювала та налаштувала дітей проти дівчинки. Я хочу, щоб ви послухали цей звуковий файл спокійно і відповіли на просте питання: має після цього працювати ця доросла людина в школі?", - йдеться у повідомленні.

У записі чути, як учитель при дітях довела дитину до сліз, а потім сказала дівчинці "не плач". Також педагог заявила, що дівчинка ставить себе вище ща всіх через те, що спілкується українською.

"Номер школи та прізвище вчительки - одеська гімназія №4 та викладачка малювання Пірогова Раїса Миколаївна: її звільнити - це найпростіше з рішень", - пишуть у "Батьки SOS".

У коментарях - хвиля обурення словами й діями вчительки: "Тварюка, а не вчителька. Навіть я плакала!", "Це булінг", "Звільнити її негайно".

Це не перший випадок булінгу з боку педагога на Одещині.

Що відомо про попередній випадок

  • Інцидент стався у ліцеї №3 міста Кілія Одеської області 30 вересня. Десятикласник відпросився з уроку, вийшов в коридор третього поверху, сів на лавочку і полоснув себе ножем по горлу. Йому надали першу допомогу й госпіталізували.
  • За попередньою інформацією, причиною такого вчинку неповнолітнього стало упереджене ставлення до нього з боку педагога.
  • Наразі ця інформація, а також інші версії того, що відбулося, перевіряються поліцією, опитуються вчителі та однокласники постраждалого.