Поліція затримала 10 осіб / фото dp.npu.gov.ua

У Кривому Розі поліцейські провели понад 40 санкціонованих обшуків під час операції щодо протидії наркозлочинності та затримали 10 осіб.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

«В рамках відпрацювання міста у сфері протидії наркозлочинності впродовж доби 4 липня поліцейські провели загалом понад сорок санкціонованих обшуків та затримали 10 осіб. За результатами обшуків вилучено нарковмісні лікарські препарати, метамфетамін, канабіс, опій, травматичний пістолет, набої, техніку та грошові кошти», - заявив заступник начальника Головного управління НП в Дніпропетровській області Тарас Воліков.

Він повідомив, що шістьом членам злочинної групи, які виготовляли та збували наркотичні речовини у Кривому Розі, обрано запобіжний захід тримання під вартою, ще одному обрано міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. «Попередньо встановлено, що щомісячно члени групи отримували незаконний прибуток в розмірі близько півтора мільйона гривень», - зазначив Воліков.

ФОТО НПУ

У поліції повідомили, що до складу злочинної групи входили четверо місцевих чоловіків та троє жінок віком від 20 до 53 років. Четверо з них раніше судимі за вчинення аналогічних злочинів. Встановлено, що між самими зловмисники було чітко розділені повноваження: одні відповідали за виготовлення, диспетчер координував замовлення, а інші безпосередньо займалися збутом шляхом закладок та через мережу Інтернет.

Наразі правоохоронці продовжують роботу, направлену на встановлення місця знаходження та документування злочинної діяльності інших учасників злочинного угрупування на території міста.

Читайте такожУкраїнець намагався провезти через кордон амфетамін і екстазі в трусах

Також у поліції повідомили, що цього ж дня співробітники Криворізького відділу поліції в одній з аптек у Металургійному районі провели санкціонований судом обшук і вилучили 2 тис. пігулок, 20 ампул, до складу яких входить псевдоефедрин та майже 22 тис. гривень отримані від продажу препаратів.

«Правоохоронці задокументували факт продажу провізором пігулок, до складу якого входить псевдоефедрин, без відповідного дозволу. Наразі 50-річну жінку затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу, - повідомив заступник начальника поліції Дніпропетровської області.

У поліції зазначають, що під час слідства встановлено, що працівники аптеки реалізовували лікарські препарати, в склад яких входять наркотики та прекурсори із порушенням законодавства впродовж тривалого часу.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 307 (збут наркотичних речовин) та ч. 1 ст. 320 Кримінального кодексу України (порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів).