Вертоліт впав на городах на околиці села Тарасенкова / Олександр Тахтай/Facebook

З загиблим колишнім міністром і екснардепом Тарасом Кутовим, який напередодні розбився під час польоту на вертольоті на Полтавщині, будуть прощатися завтра в Києві. Він отримав ліцензію пілота в цьому році, здолав понад 200 км, а потім його гелікоптер впав.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Читайте такожЗагибель екс-міністра: поліція відкрила справу за фактом падіння гелікоптера

Вертоліт впав на городах на околиці села Тарасенкова. Один з перших про смерть екс-міністра повідомив в мережі колега загиблого Павло Розенко. Ві каже, що Кутовий захоплювався авіацією, а свою ліцензію пілота отримав лише в цьому році.

Деталей, куди чоловік летів (додому на Полтавщину або по справах), чому вертольотом, чому вилетів тоді, коли країну накрив туман, Розенко не знає. "Тарас лише в загальних рисах говорив про своє захоплення", - говорить Розенко.

Шоун Шемс - керівник приватної компанії, яка займається вертольотами, зокрема, і здає в оренду, каже: летіти чи ні в погану погоду вирішує сам пілот вертольота, заборонити йому не можуть.

Став саме туман причиною падіння - версій немає. На сайті прокуратури області лише повідомили, що порушили справу за нехтування діючими правилами на транспорті.

В бюро з розслідування авіаційних подій поки мовчать, не відповідають і керівники фірми, яка здала борт в оренду.