Чоловік погрожував підірвати гранату / УНІАН

 На Майдані Незалежності у Києві сьогодні під час виступу президента Володимира Зеленського було затримано чоловіка, який погрожував підірвати гранату.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, коментуючи інформацію, що сьогодні на Майдані Незалежності під час виголошення промови президентом якийсь чоловік начебто намагався роздивитись його, впав і розбив голову.

Читайте такожУ Києві під час урочистих заходів з нагоди Дня Незалежності "замінували" Майдан

Відео дня

«Декілька людей залізли на металеві конструкції. І коли працівники Державної охорони і поліцейські, враховуючи охоронні заходи, попросили злізти, дев’ятеро злізли, а одна людина, попередньо, візуально, у стані алкогольного сп’яніння, відмовилася… і гучно заявила, що в нього є граната, і він може її підірвати», - зазначив Крищенко.

За його словами, щодо цього чоловіка «було вжито заходів, його зняли (з конструкції)».

«У нього є тілесні ушкодження при затриманні. Його направлено в лікарню, надано допомогу», - зазначив Крищенко і додав, що чоловік від госпіталізації відмовився, він має лише «подряпини».

На цього чоловіка було складено два адміністративних протоколи: непокора законним вимогам працівника поліції та дрібне хуліганство.

На уточнення, чи мав чоловік заборонені речі, Крищенко повідомив, що таких речей не було, але він погрожував.

«Ще було дві особи затримано на пунктах перевірки з канабісом… Точніше, речовиною, схожою на канабіс», - повідомив він.

Крищенко додав, що речовини буде направлено на експертизу.