Ще одна шкідлива для здоров'я поза сну – на животі / samorozvytok.info

Деякі пози, прийняті людьми під час сну, можуть бути дуже шкідливими для здоров'я.

Читайте такожФахівці дали пораду, що потрібно їсти, щоб перемогти безсоння

Про це розповів виданню Хуаньцю Шибао співробітник Пекінської реабілітаційної лікарні Лю Чунь, повідомляє medikforum. Зокрема, лікар розкритикував звичку засинати на боці – це, за словами медика, погано впливає на поперековий відділ хребта, сприяє виникненню болю в спині.

Відео дня

«Поза на боці створює додаткове напруження поперекових м'язів, які поступово втрачають еластичність, що в кінцевому рахунку стає причиною дискомфорту в спині», - повідомив медик.

Любителям спати на боці лікар з Китаю рекомендує класти під руку і ногу, що знаходяться у викривленому стані, опору. Також він зауважив, що люди із захворюваннями серця повинні уникати пози уві сні на лівому боці.

Ще одна шкідлива для здоров'я поза сну – на животі. Лікар пояснив: подібне положення тіла сплячої людини провокує зміщення шийних хребців з одночасним напруженням м'язів шиї. Звичка спати подібним чином загрожує людині розвитком шийного спондильозу та болю в попереку, підкреслив фахівець.

Крім того, для здоров'я шкідливо спати на високій подушці, додав він. Така поза під час сну вносить свою лепту у викривлення хребта.