Фото Віталій Глагола/Facebook

Кандидат в мери Ужгорода Віктор Щадей заявив про незаконне стеження за ним.

Про це повідомив Віталій Глагола на своїй сторінці в Facebook, зазначивши, що його джерела підтверджують, що стеження веде Управління спеціальних розслідувань. Також він опублікував відео.

Сам Щадей розповів, що стежать за ним останні два місяці.

«Останні два місяці спостерігаю, як за мною їздять одні і ті самі автомобілі з різними номерами. Звернув увагу, тому що на місцях моїх зустрічей часто з’являються одні й ті самі авто. Вчора – це знову була біла Skodа Octavia, яка спробувала наїхати на мене в той момент, коли я хотів вияснити мету стеження за мною», - розповідає він на своїй сторінці в Facebook.

"Вчора це були одразу 2 автомобілі з тих, які я помічав за собою раніше. Держномер першого автомобіля – АО 6389 СМ, біла Шкода Октавія. Також вчора стеження здійснювала Шкода Фабія сірого кольору, в якій знаходилося 2 людей. Держномер: АО 0690 СВ", - зазначив він.

"Після цієї публікації Щадея - я «пробив» ці автомобілі через джерела в поліції. Інформація підтвердилась. Біла Шкода із відео Щадея - є автомобілем Управління стратегічних розслідувань МВС, її номери АО 6389 СМ по базі не пробиваються - таких номерів не існує, це оперативні номери прикриття. Тобто - це автомобіль-привид", - пояснив Глагола.

Інший автомобіль, який проводив стеження, за його даними, це сіра Шкода Фабія (номер АО 0690 СВ).

"Автомобіль з такими номерами належить родині ще одного працівника Управління стратегічних операцій – Ряшко Юрія. Авто навіть в декларації в нього є - його декларує Ряшко Діана Йосипівна 1986 року народження. Воно зареєстроване у Воловецькому районі", - написав Глагола.

"Це вже документально підтверджує факт стеження працівниками УСР. Навіть сильно не заморочувались. Полінувались поставити на Фабію номери прикриття;) Хлопці спалились дуже по-дитячому)", - додав він.

Глагола зазначив, що вже написав запит в Департамент службових розслідувань із питанням, чи є законні підстави для такого стеження, аби зрозуміти, чи воно офіційне.

"Бо, може, хлопці просто на стороні «калимлять» та збирають інформацію про зустрічі кандидата в мери для конкурентів", - припустив він.