Клімкін припустив, що Україна є єдиною країною в Європі, у якій зовнішня політика досі має важливе значення через війну з Росією \ УНИАН

Міністр закордонних справ Павло Клімкін переконаний, що після виборів зовнішньополітичний вектор України не зміниться.

Читайте такожРосія готується до втручання у місцеві вибори в Україні - Клімкін

Про це він сказав під час панельної дискусії "Україна 2019 - вибір майбутнього" на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки, в якій також брав участь спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер.

Відео дня

Спочатку Волкер звернув увагу, що в Україні деякі кандидати у президенти виголошують заяви, що суперечать міжнародним зобов'язанням держави, хоча вони можуть позитивно сприйматися суспільством, зокрема, щодо припинення співпраці з Міжнародним валютним фондом або неможливості збільшення цін на газ.

"Реальність полягає у тому, що Україна потребує МВФ, потребує міжнародної підтримки", - заявив Волкер, але додав, що найважливіше, аби вибори в Україні пройшли вільно і справедливо.

Клімкіна попросили прокоментувати ці слова спецпредставника США.

Так, глава МЗС України висловив думку, що президентська виборча кампанія в Україні, а також наступні – парламентська і місцеві - є дуже важливими.

"Я би взагалі не переживав щодо зовнішньої політики і нашого напрямку. Того, хто намагатиметься вести справи з Росією на умовах Росії, одразу ж або, можливо, наступного дня викинуть з вікна. Сподіваюся, не у буквальному сенсі, але буквально також", - заявив Клімкін.

При цьому він звернув увагу на важливість боротьби з корупцією.

"Корупція не є гібридною формою ведення війни Путіна. Це наша гібридна невдача", - переконаний Клімкін.

За його словами, результати наступних виборів мають сприяти повній реорганізації України з пострадянської реальності в нову реальність.

Також міністр припустив, що Україна є єдиною країною в Європі, у якій зовнішня політика досі має важливе значення через війну з Росією.

"Моя думка полягає у тому, що будь-хто, без перебільшення, будь-хто, хто займатиметься закордонною політикою у майбутньому, буде абсолютно безсилим вести справи з Росією на умовах Росії", - наголосив Клімкін.