фото Apple

Сьогодні починаються роздрібні продажі нового iPhone SE - найкомпактнішого та найдоступнішого (в актуальній лінійці смартфона Apple, має всі шанси повторити, а, можливо, навіть перевершити успіх культової оригінальної моделі iPhone SE 2016 року. Покупці можуть знайти новинку в магазинах Apple та авторизованих роздрібних партнерів більш ніж в 40 країнах світу (на жаль, Україна у списку країн першої хвилі немає).

Читайте такожApple представить одразу чотири нових iPhone восени - Bloomberg

Про це повідомляє портал ITC.ua.

"Анонс iPhone SE відбувся минулого тижня. Модель другого покоління отримала старомодний дизайн в стилі iPhone 8 з 4,7-дюймовим екраном і кнопкою Home з вбудованим сканером відбитків пальців Touch ID, топову SoC A13 Bionic, як у старших моделей лінійки iPhone 11, і 12-мегапіксельну основну камеру, як в iPhone Xr 2018 року. Всі технічні характеристики нового iPhone SE ми наводили в нашому детальному анонсі новинки й порівнянні з iPhone Xr і iPhone 11. Перші огляди та розпакування вийшли ще позавчора, так що, в принципі, вже все гранично ясно", - йдеться в повідомленні.

Судячи зі свіжим тестів, Apple обмежила продуктивність SoC A13 Bionic в iPhone SE - в синтетичних тестах новинка показує результат на рівні моделей iPhone XS і iPhone XS Max, заснованих на SoC A12 Bionic. Судячи з усього, це було зроблено, щоб забезпечити вищу автономність. Тобто, інженери явно шукали баланс. Це рішення, напевно засмутить деяких користувачів, які розраховують на продуктивність рівня iPhone 11. З іншого боку, якщо в реальних додатках різниця не буде помітна (швидше за все, так і буде), то це тільки плюс.

Ілюстрація REUTERS

У США новий iPhone SE пропонується в трьох варіантах об'єму пам'яті - 64, 128 і 256 ГБ за ціною $399, $449 і $549. На вибір є три варіанти кольору корпусу - чорний, білий та червоний Product RED. Частина виручки з продажу останнього буде перераховуватися на рахунки нового підрозділу Глобального фонду, створеного для боротьби з COVID-19.

Комплект поставки смартфона iPhone SE включає дротові навушники EarPods з роз'ємом Lightning, кабель Lightning/USB, а також адаптер живлення USB потужністю 5 Вт. Крім того, кожному покупцеві нового iPhone SE компанія Apple надає річну підписку на сервіс з фільмами та серіалами Apple TV+.

Раніше аналітик Мін-Чі Куо повідомив, що попередні замовлення на iPhone SE перевищили очікування Apple. Він також припустив, що нова модель на тлі кризи може зашкодити продажеві старших iPhone 11.

До речі, передумови до того, що iPhone SE стане дефіцитним вже є. Популярний китайський інтернет-магазин Jingdong повідомив, що стартова партія в розмірі 145 тисяч штук була розпродана моментально. Водночас на китайській та американській версії сайту Apple в графі орієнтовних строків поставки зазначено 1-2 тижнів, тоді як в інших регіонах 3-5 днів.

За попередніми даними, в Україні "офіційні" iPhone SE можна буде купити в травні-червні за ціною від 14 835 гривень.