Нефьодов додав, що реєстр можуть запустити як пілотний проект при Кабміні / фото УНІАН

Державна митна служба планує запустити електронний реєстр отримувачів гуманітарної допомоги.

Про це під час брифінгу заявив голова Державної митної служби Максим Нефьодов.

"Хочеться зробити повністю електронний реєстр, де ми будемо бачити, хто отримує, що отримує, від кого і наскільки часто", - сказав він.

Відео дня

За інформацією Нефьодова, не менш як половина благодійних вантажів в'їжджає до України як товарний експорт, тому відправник отримує повернення ПДВ.

За його словами, зараз питання отримання гумдопомоги перебуває у віданні комісії при Мінсоцполітики.

Нефьодов додав, що реєстр можуть запустити як пілотний проект при Кабміні за рахунок грантових коштів.

Читайте такожКабмін схвалив реструктуризацію податкової та митниці: в чому суть

Як повідомляв УНІАН, 10 жовтня правоохоронці блокували масштабну протиправну схему ввезення до України великих партій товарів відомих марок за підробленими документами. Оперативники встановили, що підприємці-імпортери ввозили товари з ЄС під виглядом секонд-хенду. У Києві правоохоронці вилучили контрабандний брендовий одяг на майже 100 млн грн.

Загалом було проведено 40 обшуків у Київській, Львівській, Тернопільській та Дніпропетровській областях за адресами діяльності підприємств-імпортерів, місцем проживання їхніх керівників, а також організаторів протиправної схеми. Слідчі отримали документацію, яка свідчить про проведення нелегальної операції.

В рамках розпочатого кримінального провадження триває досудове слідство, зокрема, перевіряється причетність до протиправної діяльності службовців митниці.