Надалі уряд складатиме держбюджет на більш довгостроковий період / фото УНІАН

2019 рік стане останнім, коли в Україні відбувається щорічне планування бюджету.

Про це повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук, інформує Урядовий портал.

Читайте такожДержбюджет-2020 побудовано на прогнозі курсу 28,02 гривень за долар

Відео дня

"Наша стратегія в тому, щоб з кожним роком державний борг ставав меншим. Для цього мало одного року - треба планувати це на середньо- та довгостроковий період. У цьому році ми востаннє приймаємо тільки бюджет на один рік. Надалі ухваленню бюджету передуватиме ухвалення повноцінної трирічної декларації", - сказав він.

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов зазначив, що досі макроекономічний прогноз розроблявся Мінекономіки один раз на рік. "Але ми маємо постійно прогнозувати розвиток економіки системно. У наступні кілька тижнів ми переглянемо структуру і спробуємо побудувати більш системний підхід до макроекономічного прогнозу", - сказав міністр і додав, що можливо, певні правки будуть внесені до показників.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 15 вересня, Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроект "Про державний бюджет України на 2020 рік" (№2000).

Проект побудований на чинному макропрогнозі з валютним курсом 28,2 грн за долар та передбачає доходи у сумі 1,079 трлн грн, видатки - 1,170 трлн грн.

У жовтні, після оновлення макропрогнозів, Кабмін запропонує парламенту доопрацьований проект бюджету.