У фінансовому плані передбачено отримання прибутку 11,5 млрд грн / фото ua.depositphotos.com

Кабінет Міністрів України затвердив фінансовий план НАК "Нафтогаз України" на 2020 рік, яким передбачається збільшення зарплатного фонду у два рази.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення прийнято на засіданні уряду.

Читайте також"Нафтогаз" достроково перерахував до бюджету 13 мільярдів гривень

Відео дня

При цьому, міністр фінансів України Сергій Марченко не підтримав голосування за документ і зазначив, що ряд його норм вимагають перегляду. Зокрема, у фінансовому плані передбачено отримання прибутку 11,5 млрд грн, але при цьому компанія за 9 місяців вже отримала збиток 18,7 млрд грн.

Крім того, Марченко вважає за необхідне переглянути дохідну та видаткову частини з урахуванням виявлених Державною аудиторською службою порушень. Також він вважає за необхідне переглянути механізм зарахування сумнівних боргів.

За інформацією Марченка в проекті фінансового плану передбачено 13,3 млрд куб. м видобутого газу при тому, що відповідно до затвердженої урядової концепції, цей показник має бути на рівні 21 млрд куб. м газу

"Необхідно переглянути фінансовий план в частині фонду оплати праці. Його пропонується збільшити у два рази та витрати на оплату праці одного співробітника: на 56% - для членів правління, на 75% - для співробітників", - сказав міністр.

НАК "Нафтогаз України"

НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.