Инна Петрикова / facebook.com

Апеляційний суд Харківської області змінив міру запобіжного заходу із тримання під вартою на домашній арешт для 16 активістів антимайдану, затриманих під час звільнення будівлі облдержадміністрації.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Харківської області.

За даними прокуратури, вчора, 17 квітня, суд розглянув 57 апеляцій активістів антимайдану на рішення Київського райсуду Харкова, який обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Відео дня

Читайте такожЛікарка, що добивала ногами учасників мітингу в Харкові, затримана - МВС

«Із них для 16 активістів суд змінив міру запобіжного заходу на домашній арешт. Решті – залишив у силі рішення про тримання під вартою», - зауважили у прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 8 квітня проросійські активісти захопили будівлю Харківської ОДА. Вранці 8 квітня спецпідрозділ Національної гвардії України розблокував приміщення ОДА. Під час спецоперації затримали 65 осіб, у них була вилучена бойова та травматична зброя, а також 6 ящиків із «коктейлями Молотова».

Читайте такожУ Харкові через загрозу сепаратистських провокацій Євромайдан скасував недільне віче

Усім затриманим під час розблокування будівлі ОДА вручено письмові підозри у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України (масові заворушення).

Протягом 9-11 квітня Київський районний суд Харкова розглянув справи 65 активістів та обрав для всіх міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Для 63 активістів суд визначив заставу в розмірі до 180 тис. грн. Для двох активістів - лідерів «Східного українського блоку» Єгора Логвинова та Сергія Юдаєва – застава визначена не була.