Ребекка Хармс прокомментировала эскалацию в Азовском море / УНИАН

Немецкий политик и член Европейского парламента Ребекка Хармс прокомментировала ситуацию в Азовском море.

«Эскалации в Азовском море – это серьезно и требует больше вашего внимания», – обратилась она к аудитории микроблога Twitter, распространив новость о столкновении между украинским и российским кораблями утром 25 ноября.

Читайте такжеРФ атаковала корабль ВМС Украины: появились фото

Видео дня

Как сообщал УНИАН, Як повідомляв УНІАН, російський прикордонний корабель протаранив в Азовському морі буксир Військово-морських сил Збройних сил України. Кораблі Військово-морських сил ЗСУ у складі двох малих броньованих артилерійських катерів «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдового буксиру «Яни Капу» здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря. В командуванні ВМС наголосили, що про намір здійснювати перехід заздалегідь було поінформовано відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства.

«Проте, всупереч Конвенції ООН з морського права та договору між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря та Керченської протоки, прикордонний корабель РФ «Дон» здійснив таран українського рейдового буксиру, в результаті чого пошкоджено головний двигун корабля, обшивку та леєрне огородження, втрачено рятувальний плотик», - зазначили в ВМС ЗСУ.

Своєю чергою у ФСБ РФ звинуватили українських військових у незаконному перетині кораблями російського кордону. Наразі відомо, що екіпаж українського рейдового буксиру "Яни Капу" не постраждав під час тарану російським військовим кораблем в акваторії Азовського моря. У прес-службі ВМС ЗС України запевнили, що українська корабельна група продовжує перехід до порту Маріуполь, незважаючи на протидію РФ.