Німецька компанія Sigsolar GmbH підготує проект з установки сонячних модулів в Луганській області, з урахуванням українського законодавства і вимог, а також представить його на розгляд керівництву Луганщини, передає кореспондент УНІАН.

За повідомленням прес-служби облдержадміністрації, у Луганську пройшла зустріч представників обласної влади та німецької компанії Sigsolar GmbH, яка спеціалізується на виробництві та продажу сонячних батарей. Німецьку компанію представляли керуючий компанією Юрген ШРЕДЕР, юрист компанії Шенесель СВЕН і представник компанії Sigsolar GmbH в Україні Гебель МІХАЕЛЬ.

Учасники зустрічі обговорили питання щодо впровадження проекту «Створення підприємства зі складання сонячних модулів та їх встановлення на території Луганської області».

Відео дня

Компанія Sigsolar GmbH новачок на українському ринку, і Луганщина є однією з перших областей, яку відвідали її представники.

Як підкреслив під час зустрічі керуючий компанією Юрген ШРЕДЕР, сонячна енергія - практично невичерпний ресурс. Німеччина одна з перших країн, яка почала розвивати цей напрям альтернативних джерел енергії. На сьогодні до неї приєднується все більша кількість країн Європи. За його словами, менеджери компанії вже провели ряд зустрічей з представниками профільних українських відомств, які виявили зацікавленість у розвитку таких технологій на території Україні.